Organiske gjødseltyper som kan brukes i det økologiske landbruket

Den organiske pelleterte gjødselen har mange fordeler som gjør den attraktiv for landbruket – økologisk eller konvensjonelt.

Pelletert organisk gjødsel er et godt alternativ dersom du ønsker å tilføre jorda di organisk materiale -eller som et supplement til husdyrgjødsel du har tilgang til selv.

Foruten kyllinggjødsel inneholder gjødselen også andre organiske råstoffer. Dette gjør den til en fullverdig gjødsel med hensyn til makro – og mikronæringsstoffer. Den har derfor en høyere gjødselverdi enn ren husdyrgjødsel.

Alle våre organiske pelleterte gjødselprodukter kan brukes ved økologisk dyrking.

Fordelene med å bruke organisk gjødsel er mange:

  • Organisk gjødsel frigjør næringsstoffene gradvis, noe som gir plantene en jevn og langvarig tilførsel gjennom vekstsesongen.
  • Innholdet av organisk materiale fremmer et godt jordliv. Det gir næring til mikroorganismer, meitemark og andre gunstige organismer – noe som skaper et sunt økosystem i jorda. 
  • Sammen med en god landbrukspraksis, vil organiske gjødsel være med på å forbedre jordstrukturen og jordas evne til å holde på fuktighet. 
  • Sammen med en god landbrukspraksis, vil organiske gjødsel være med på å forbedre jordstrukturen og jordas evne til å holde på fuktighet. 
  • Ved at jordas mikrobiologiske aktivitet og struktur forbedres, kan gjødselen bidra til å styrke plantenes immunforsvar og gjøre dem mer motstandsdyktige mot sykdommer. 
  •  Grønn 8K er en svært allsidig gjødsel – vår bestselger til det økologiske landbruket! Brukes til grunngjødsling og overgjødsling av korn/belgvekster, beite og grasproduksjon, grønnsaker.Summen av disse faktorene - vil være at du får en sunn og produktiv jord.

Bruk av gjødselen:

  • Gjødselen leveres som pellets i 600 kg big bags
  • Kan brukes i såmaskin og gjødselspreder
  • Les mer om bruken her.

Våre bestselgende gjødselprodukter:

Grønn 8K (8-3-5)

Grønn 8K er en svært allsidig gjødsel – vår bestselger til det økologiske landbruket! Brukes til grunngjødsling og overgjødsling av korn/belgvekster, beite og grasproduksjon, grønnsaker.

Grønn 11 (11-3-2)

Grønn 11 inneholder en hurtigvirkende nitrogenkilde. Egner seg meget godt til dypgjødsling og overgjødsling.

Grønn 14 (14-2-1)

Grønn 14 har det det høyeste nitrogeninnholdet – sammenliknet med våre andre organiske pelleterte produkter. Inneholder en hurtigvirkende nitrogenkilde. Egner seg meget godt til dypgjødsling og overgjødsling.

Gjødselproduktene kan kjøpes direkte fra Grønn Gjødsel, Rakkestad

Kan bestilles her.

Del dette på:
Scroll to top